Contact met verkoop Wilt u gaan 3D printen? Neem contact op

Medische Industrie

Body

In de medische industrie heeft vernieuwing altijd gezorgd voor de beste oplossingen. Want industriële innovaties maken meer of betere medische oplossingen mogelijk. Additive manufacturing speelt een belangrijke rol in medische ontwikkelingen. Met de mogelijkheid om lichaamsvriendelijke materialen te gebruiken, zijn de meest uiteenlopende organen en gewrichten te printen. Maar vooral de schier oneindige mogelijkheden van individuele maatvoering zorgt ervoor dat 3d-printen nu oplossingen biedt zonder lange wachttijden, kortere medische procedures en dus minder leed met zich meebrengt.

De medische industrie

De medische industrie bestaat uit een groep van verschillende disciplines. Additive manufacturing kan voor al deze disciplines worden ingezet. De toepassingen van industrieel 3D printen die bijdragen aan de gezondheidszorg zijn:

  • Medische gereedschappen
  • Implantaten van gewrichten
  • Orthopedische hulpmiddelen
  • Dentale implantaten
  • Ortheses/ protheses

Het voordeel van het 3D printproces is vooral de mogelijkheid om iedere vorm te kunnen printen. Met een goede 3D scan kan er van vrijwel ieder deel van het lichaam een 3D model gemaakt worden. Additive manufacturing zorgt vervolgens voor een exact model van de gemaakte scan.

Bijdragen aan een gezonde wereld

Additive manufacturing draagt inmiddels al jaren bij aan een gezonde wereld. Dit gebeurd o.a. het op bestelling fabriceren van protheses na bijvoorbeeld een ongeluk. De patiënt kan binnen een paar dagen al een prothese ontvangen. Daarnaast is het snel vervaardigen van specifieke medische gereedschappen belangrijk voor moeilijke operaties. Bovendien zijn er wereldwijd al honderden machines die op hun beurt dagelijks honderden dentale implantaten fabriceren. Dus geen gaten in de mond, maar kunstmatige tanden.

Voorbeelden van geprinte medische oplossingen

Enkele voorbeelden zijn al genoemd in de tekst, maar hierbij een aantal voorbeelden van medische toepassingen van additive manufacturing:

  • Heup-, gewrichts- en kaakprotheses
  • Dentale implantaten
  • Speciale chirurgische instrumenten
  • Ortheses van flexibel en bio-compatibel materiaal
  • Orthopedische/ chirugische hulpmiddelen, zoals boor en zaagmallen.

Heeft u behoefte aan een producent van medische producten? Neem dan contact met ons zodat wij u in contact kunnen brengen met een producent.

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op