Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Mechanische Industrie

Body

De mechanische industrie is al eeuwenlang de bron van uitvindingen. Een resultaat daarvan zijn de additive manufacturing machines geweest. Maar er is ook een constant vraag naar verbetering van producten en technologieën. Industrieel 3D printen is intussen een belangrijk instrument in de mechanische industrie geworden.

De mechanische industrie

De mechanische industrie vult een constant behoefte aan nieuwe producten. Daarbij wordt ook steeds veel tijd en energie in R&D gestoken. Want om aan de veeleisende vraag van vrijwel iedere markt te voldoen, moet er sneller geproduceerd worden. Daarnaast moet de kwaliteit beter worden minder kosten. Bovendien is er een zoektocht ontstaan naar alternatieve grondstoffen en energie. Deze constante behoefte naar groei en verbetering, heeft af en toe een belangrijke innovatie nodig. 

3D printen als toegevoegde waarde

Additive manufacturing is de innovatie die de mechanische industrie hard nodig heeft. Toch is er, vooral in Nederland, een bepaalde reserve omdat het een nieuwe technologie is waarvan eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom wordt gekeken. Terwijl juist het 3D printen van prototypen en onderdelen voldoet aan een aantal belangrijke vragen van de sector. Unieke producten snel en efficiënt vervaardigen. Waarbij een minimale arbeidsintensiviteit een groot pluspunt is. Industrieel 3D printen is dus een toegevoegde waarde voor de mechanische industrie.

Toepassingsvoorbeelden

Naast de conventionele productietechnieken, is industrieel 3D printen ook een belangrijke productiemethode. Enkele toepassingsvoorbeelden zijn:

  • Gereedschapsloos produceren
  • Snel prototypes maken en wijzigen
  • Nauwelijks materiaalverlies door smart (re)design en procesoptimalisatie
  • Energiezuiniger dan de meeste conventionele productiemachines
  • Vrije vormen en complexe geometrie eenvoudig te maken
  • Lucratieve enkelstuks productie
  • Lichtgewicht en functionele samengestelde producten 

Wilt u weten wat additive manufacturing aan uw bedrijf kan bijdragen? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op