Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Lucht- en ruimtevaart

Body

De lucht- en ruimtevaart is een sector die vooroploopt in het toepassen van additive manufacturing. De eisen die worden gesteld aan producten zijn vaak volledig anders dan in andere industrieën. Industrieel 3D printen is een belangrijke manier om aan de gestelde eisen tegemoet te komen.

Lucht- en ruimtevaart

De lucht- en ruimtevaart sector is altijd op zoek naar lichter vliegend materieel en meer aerodynamica. Het is daarom belangrijk dat iedere onderdeel aan bijvoorbeeld een vliegtuig, zo licht mogelijk is. Maar een gewichtreductie mag niet ten koste gaan van de sterkte en functionaliteit. Het voordeel van additive manufacturing is dat je precies daar materiaal aanbrengt waar dit nodig. Door het elimineren van onnodige 'volle' delen van een onderdeel, gaat het gewicht omlaag. Zonder dat er concessies worden gedaan aan sterkte en functionaliteit. Daarbij kunnen er materialen worden toegepast die volledig kunnen verbranden bij de terugkeer in de dampkring. Of materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en straling. Ideaal voor de ruimtevaart.

Voordelen van additive manufacturing

Zoals gezegd is het belangrijk dat onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart zo licht en duurzaam mogelijk zijn. Maar er zijn meer eisen aan onderdelen en de productie ervan. We zetten er een aantal op een rij:

  1. Lichtgewicht onderdelen t.b.v. brandstofbesparing;
  2. Meer aerodynamica door slankere onderdelen om uitstoot te verminderen;
  3. Snelheid van produceren omdat vliegtuigen te duur zijn om steeds aan de grond te staan;
  4. Geen dure voorraden maar produceren op basis van behoefte;
  5. Minder processen betekent minder tussentijdse kwaliteitscontroles.

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op