Contact met verkoop Wilt u gaan 3D printen? Neem contact op

Kunst & Lifestyle sector

Body

De wereld van kunst en lifestyle is altijd op zoek naar gewaagde en innovatieve designs. Daarbij is er voor beperkingen van de vrijheid van ontwerpen en vormen, geen plaats. Additive manufacturing is een oplossing voor designers en artiesten die fysieke objecten willen zonder restricties. Iedere vorm, kleur en textuur moet naar wens van de maker worden aangebracht.

Kunst & Lifestyle

Wanneer een artiest een object voor zich ziet, wil hij deze ook kunnen produceren. Als vervolgens blijkt dat het ontwerp niet voldoet, kan er een ander ontwerp gemaakt worden. Voldoet het eindresultaat net niet, dan kan een kleine wijziging eenvoudigweg nog eens worden geprint, nu met aanpassing. Lifestyle producten moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook interessant om naar te kijken of aan te voelen. Met 3D printen zijn kleuren, vormen en texturen mogelijk die kostbaar zijn om op een conventionele manier te maken. Terwijl er ook per product combinaties van meerdere kleuren, vormen en texturen mogelijk zijn.

3D printen fashion

De modewereld is een sector waar additive manufacturing geen toegevoegde waarde lijkt te hebben. Maar niet is minder waar. Ontwerpers hebben de innovatieve productiemethode ontdekt voor het vervaardigen van de mooiste creaties. 3D printen kent namelijk bijna geen restricties. Bovendien is het goed mogelijk om flexibele materialen te printen of het ontwerp flexibel te maken. Hoewel het vooral gaat om kunst op het gebied van mode, is additive manufacturing wel een toekomstgerichte aanvulling. Je kunt een model scannen, en vervolgens een jurk op maat laten printen. 

Tot kunst verheven

Zoals gezegd is een artiest of een designer blij met iedere vrijheid van ontwerpen. Als de manier van produceren vrijwel alle vormen en geometrie toelaat, dan is er veel vrijheid bij het ontwerp. De combinatie van materialen, kleuren, vormen en texturen in één product, bieden ongekende mogelijkheden. Het 3D printen is hiermee tot kunst verheven.

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op