Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Automotive

Body

De automotive sector is een groeiende afzetmarkt voor additive manufacturing. Want net als de lucht- en ruimtevaart sector is ook de automotive op zoek naar lichtere onderdelen. Maar ook goedkopere en snellere manieren van produceren. Additive manufacturing is voor de meeste autofabrikanten inmiddels een aanvulling van de productie van auto onderdelen.

Automotive industrie

De automotive industrie bestaat uit een enorme keten van bedrijven, verantwoordelijk voor de dagelijkse levering van nieuwe auto's. De sector staat al jaren onder druk om uitstoot en verbruik te verminderen. Daarom is het van belang dat auto's zo licht mogelijk zijn, want iedere gram betekent ook meer uitstoot. Daarbij is het voor de hand liggende dat er geen compromis worden gedaan als het gaat om veiligheid. Om aan deze eisen tegemoet te komen is additive manufacturing belangrijk geweest voor het optimaliseren van auto's en auto onderdelen.

Mogelijkheden met 3D printen

De belangrijkste eigenschap van 3D printen voor de automotive, is lichtgewicht producten maken. Want omdat het product laag voor laag wordt opgebouwd, zijn holle producten eenvoudig te maken. Dit levert tot wel 60% gewichtsbesparing op. Vervolgens kan er door meerdere materialen voor één product te gebruiken, het ontwerp aangepast worden aan de krachten die er op komen. Door vezelversterkte polymeren te gebruiken, zijn lichtgewicht producten met enorme veel sterkte eenvoudig te maken.

De auto van de toekomst

Autofabrikanten zijn steeds weer bezig met het ontwikkelen van de auto van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat de doorlooptijd van nieuwe onderdelen of schaalmodellen, dit proces niet vertragen. Industrieel 3D printen komt volledig tegemoet aan deze behoefte. Door de productie in één proces uit te voeren is snel schakelen geen probleem. Daarbij kunnen onderdelen steeds worden verbeterd. Voor ieder beter idee is even het ontwerp aanpassen en weer verder produceren. 

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op