Contact met verkoop Wilt u gaan 3D printen? Neem contact op

LCM Lithography-based Ceramic Manufacturing

Body

Lithography-based Ceramic Manufacturing (LCM) is een technologie voor het produceren van keramische materialen. Keramische producten worden veelal toegepast voor extreme omstandigheden. Denk maar aan hoogspanningsinstallaties en onderdelen die extreem warm worden. Maar keramiek bewerken is niet eenvoudig en daarom een duur proces. Met LCM is het maken van keramische producten veel eenvoudiger geworden. 

Lithography-based Ceramic Manufacturing

De technologie is net als andere additive manufacturing methodem, gebaseerd op het laag voor laag opbouwen van een product. Het proces gebeurd met een bad met een vloeibaar uithardbaar bindmiddel en keramisch poeder. Door middel van litografie wordt de slurry belicht zodat de vloeibare massa verhard. Door het gebruik van dynamische spiegels worden lichtbundels zodanig gericht dat het materiaal selectief verhard. Hiermee ontstaat alleen daar een vaste massa waar dat volgens het 3D model nodig is. Na het verharden wordt de basisplaat een laagdikte omhoog getrokken. Dit proces wordt herhaald tot het volledige onderdeel is opgebouwd. Zie hier een schematische weergave van het proces:

Lithography-based Ceramic Manufacturing.jpg

Het product kan afhankelijk van de eisen nog worden nabewerkt of thermisch behandeld.

Keramische materialen

De Lithography-based Ceramic Manufacturing methode zorgt voor keramische producten met een hoge dichtheid. Afhankelijk van het materiaal is een dichtheid van 99,6% mogelijk. Een voorbeeld van materialen zijn:

  • Aluminiumoxide
  • Zirkoniumoxide
  • Siliconenitride
  • Lithabone - bot vervangend materiaal
  • Lithacore - combinatie van materialen

Lithoz machines

Bender A.M. BV ondersteunt de verkoop van Lthoz machines in de Benelux. Deze machines maken gebruik van de Lithography-based Ceramic Manufacturing methode. De manier van additive manufacturing is al ontwikkeld in 2006 op de technische universiteit van Wenen. De LCM methode biedt de volgende voordelen:

  • Korte doorlooptijd van unieke producten
  • Flexibel in ontwerp van keramische producten
  • Massa-productie van onderdelen van keramiek
  • Vrijwel geen materiaalverlies

Lees meer over Lithoz machines

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op