Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Over ons

Body

Als klant wilt u weten met wie u zaken doet. Op het moment dat u contact met ons opneemt gaan we samen een relatie aan. Wij vinden het daarom belangrijk dat u weet wie wij zijn en waar we vandaan komen. Ten eerste geeft het vertrouwen om te weten hoe ons bedrijf is ontstaan. Bovendien geeft onze geschiedenis aan wat voor onderneming we zijn.

Bender AM bv in het kort

Bender AM bv is een dochteronderneming van Bendertechniek bv. Door de opkomst van additive manufacturing en industrieel 3D printen zijn wij in 2014 onder de naam Bender Additive Manufacturing bv een bedrijf begonnen. Onze core-business is het leveren van 3D printmachines voor de industrie en bijbehorende materialen. Wij richten ons daarbij op de Nederlandse en Vlaamse maakindustrie.

Het verleden

Bendertechniek bv is in 1966 opgericht door de heer Bender sr. en zijn vrouw. Onder de naam Technisch Handelsbureau Bender zijn zij freesmachines, van het Italiaanse merk Induma, gaan verkopen. Het leveringsprogramma werd al snel uitgebreid met andere Italiaanse fabrikanten. Er werden medewerkers aangenomen voor verkoop en service. Daarnaast werd het kantoor aan huis in 1975 verruild voor een prachtig nieuw bedrijfspand in Zoeterwoude.

 logo1.jpg

In de jaren 80 kwamen de Italiaanse fabrikanten door de crisis in de problemen. Inmiddels had de heer Bender sr. al een tijd contact met leveranciers uit de Spaanse (Baskenland) machine industrie. Deze fabrieken waren net met een opmars bezig in de Europese machinemarkt. Door hierop in te springen heeft Bendertechniek door kunnen groeien. Niet alleen de firma werd groter, ook de machines. Daarom werd er een nieuw en groter pand gebouwd in Veenendaal, vanwege de centrale ligging in Nederland. In die periode was het leveringsprogramma al uitgebreid met Aziatische fabrikanten (Taiwan en Korea). De servicedienst groeide uit tot een zelfstandig opererende afdeling.

Bender oud.jpg

In 1992 hebben de zonen Gijsbert en Jeroen Bender het bedrijf van hun vader overgenomen. Sindsdien is Bendertechniek verder gegroeid tot de huidige vorm. In 2006 is de firma Elzenga overgenomen en daarbij het dealerschap van het Japanse Matsuura. Andere Japanse fabrikanten zijn inmiddels ook toegevoegd aan het assortiment.

 Bendertechniek.JPG

Start Bender Additive Manufacturing

In 2014 hebben wij Bender AM bv opgericht. Onder leiding van de heren Bender is Henny ten Pas van start gegaan met het vermarkten van EOS machines. Al snel werd dit een dealerschap, net als met het Oostenrijkse Lithoz. Later kwam daar het Britse Cooksongold bij voor het 3D printen van goud. Inmiddels is ook Gefertec toegevoegd voor de grote producten die in één opspanning kunnen worden geprint en nabewerkt.

Bender AM logo.png