Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Bender AM bv is nu dealer van 3D-MicroPrint GmbH

Afbeelding
3D-MicroPrint GmbH
Body

Ter aanvulling van ons aanbod additive manufacturing machines hebben we recent het dealerschap van 3D-MicroPrint GmbH verworven. Dit bedrijf produceert zelf onderdelen door middel van industriële 3D printers. Voortkomend uit een samenwerking met EOS, heeft men echter ook zelf 3D print machines ontwikkelt. Specifiek voor hoge nauwkeurigheden en het maken van miniscule onderdelen.

3D-MicroPrint GmbH

Het bedrijf is opgericht in 2013 in Chemnitz (Duitsland) als gevolg van een samenwerking tussen EOS GmbH en 3D-Micromac AG. Experts van beide bedrijven werken al sinds 2006 samen op het gebied van de ontwikkeling van het 3D Micro Laser Sinter proces. Klanteisen voor micro-metalen onderdelen zijn daarbij de inspiratie. Dankzij de poederbed-laser-productietechnologie kunnen kwaliteit en kosten worden geoptimaliseerd. Tegelijkertijd wordt de functionaliteit van de specifieke producten van onze klanten uitgebreid. De afgelopen jaren is de 3D Micro Laser Sintering technologie verbeterd door middel van tal van klantspecifieke ontwikkelingsprojecten. Veel machines hebben hun weg al gevonden naar klanten op het gebied van de medische-, de ruimtevaart en de halfgeleiderindustrie.

Additive manufacturing machines

Het aanbod machines bestaat uit de DMP50 GP en de innovatieve DMP60 serie. De DMP50 GP is ontwikkeld voor zowel productie als R&D doeleinden. De machine kan onderdelen van o.a. rvs, wolfraam, maar ook titanium, produceren. De DMP60 serie bestaat uit de nieuwste generatie machines. Daarbij is er een model voor R&D en universiteiten. Een ander model is ontwikkeld voor de productie van onderdelen van reactieve materialen, zoals titanium. Het topmodel, de DMP64, is gemaakt voor superieure details in miniscule afmetingen. 

Onderscheidend in kleine afmetingen

De 3D print machines van 3D-MicroPrint GmbH zijn onderscheidend in de markt vanwege het kunnen produceren van erg kleine onderdelen. Zie onderstaande voorbeelden:

3dmicroprint samples.jpg

Aanwezig op de EMO

16 t/m 21 september vindt in Hannover de EMO weer plaats. Tijdens deze beurs zullen wij aanwezig zijn. Om te voorkomen dat we elkaar mislopen, kunt u een afspraak met ons inplannen: e-mail: h.tenpas@benderam.nl  of bel met +31 6-117 838 14. Tijdens de EMO zal 3D-MicroPrint GmbH (hal 9, stand H20, maar ook Gefertec GmbH (hal 9, stand K03) aanwezig zijn. Via de onderstaande knop kunt u uw registreren voor toegang:

Registreren EMO

Wilt u weten wat de machines van 3D-MicroPrint voor uw bedrijf kunnen betekenen? Kijk dan op de pagina van dit merk, of neem dan contact op met onze verkoopafdeling.