Contact met verkoop Wilt u gaan 3D printen? Neem contact op

Sintratec AG

Body

Het Zwitserse Sintratec AG is leverancier van de eerste desktop uitvoering van een Selective Laser Sintering machine. Hiermee maakt het bedrijf industrieel 3D printen laagdrempelig voor beginners. Daarnaast leveren ze een alles in één 3D print oplossing. Door nauw contact te onderhouden met klanten en wederverkopers, slaagt het bedrijf erin, om op basis van de feedback, steeds weer met slimme verbeteringen te komen.

Sintratec AG

Vanuit Brugg, gelegen in het noorden van Zwitserland, ontwikkelt en levert Sintratec hoogwaardige 3D print machines. Het bedrijf is een jonge start-up van getalenteerde techneuten die geloven in de ongekende mogelijkheden van 3D printen. Door een compacte machine te ontwikkelen hebben ze een instapniveau gecreëerd voor prototyping, designing maar ook het produceren van specifieke onderdelen. Sintratec eigen machines zijn gemaakt met meer dan 50 onderdelen die in eigen huis geprint zijn. Dus op een Sintratec machine met het door henzelf ontwikkelde printmateriaal.

Sintratec Kit en S2

Het huidige aanbod van Sintratec bestaat uit de Kit en de S2 machine. De Sintratec Kit is een systeem die door zijn compacte afmetingen op een bureau of tafel kan worden geplaatst. Terwijl het gaat om een volwaardige SLS printer voor het 3D printen van onderdelen. Deze machine is daarom wereldwijd een gewild item voor designers, laboratoria, machinebouwers en nog veel meer bedrijven. De Sintratec S2 is het systeem voor het printen van grotere series of formaten. Dit systeem is modulair opgebouwd en bestaat uit:

  • Laser station
  • Materiaal opslag en mix unit
  • Materiaal verwerkings unit
  • Schoonmaaksysteem

Dit gecombineerde systeem zorgt ervoor dat er op een kleine vloeroppervlakte op industriële schaal kan worden geprint. Hiermee is Additive Manufacturing laagdrempeling voor iedere onderneming. Naast deze machines levert Sintratec nog een polijststation, een straalcabine en een stofzuigsysteem. Deze combinatie van machines en randapparatuur zorgt ervoor dat Sintratec een complete oplossing biedt voor iedereen.

Bekijk hier de machines van Sintratec AG

PA 12 poeder

Op dit moment zijn de beschikbare basismaterialen voor de Sintratec machines gebaseerd op Nylon poeders van industriële kwaliteit. De PA12 poeder zorgt voor sterke, temperatuur bestendige en precies producten. 

Dichtheid (na het sinteren)

0.95 g/cm3 

Slagvastheid/ kerfslag waarde

43 J/M

Rekgrens tot breuk

8 %

Hitte/ vormvastheid temperatuur

177 °C

E-modulus/ buigvastheid

47 MPa

Minimale wanddikte

min. 0.5 mm

Kleur

Zwart/ anthraciet

 

Het printproces van Sintratec wordt gecontroleerd door software waarin de waarden van het printen aanpasbaar zijn. Zo kan met het PA 12 poeder, producten worden gemaakt met verschillende eigenschappen. Bijvoorbeeld door langzamer of sneller te sinteren, veranderd de dichtheid en daarmee de mechanische eigenschappen.

In de onderstaande video vindt u voorbeelden van onderdelen in de printers die op eigen machines zijn vervaardigd:

 

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op