Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Lithoz GmbH

Body

Lithoz GmbH levert additive manufacturing machines die keramische producten fabriceren. Keramische materialen zijn belangrijk voor toepassingen in extreme omstandigheden. Echter zijn de materiaaleigenschappen de oorzaak dat het produceren van keramische onderdelen kostbaar is. Door het industrieel 3D printen van keramiek is de productie ervan veel efficiënter geworden.

Het bedrijf Lithoz GmbH

Lithoz GmbH is opgericht en gevestigd in Wenen. De Lithography-based Ceramic Manufacturing methode is ontwikkelt vanaf 2006 in samenwerking met verschillende universiteiten. In 2011 hebben Dr. Johannes Homa en Dr. Johannes Benedikt het bedrijf Lithoz opgericht. Sindsdien leveren zij additive manufacturing machines voor het vervaardigen van keramische onderdelen. Lithoz biedt zijn klanten een compleet systeem van machines, software en verschillende keramische materialen. Dit resulteert in een efficiënte productie van keramische onderdelen zonder de noodzaak van nabewerking. Vanwege de hoge kwaliteit en nauwkeurigheid van de geproduceerde onderdelen, kunnen ze ook worden gebruikt bij serieproductie. 

Bekijk hier het aanbod van Lithoz machines

Lithoz Technologie

Zoals gezegd is de technologie van Lithoz GmbH de Lithography-based Ceramic Manaufacturing. Omdat keramische onderdelen grotendeels ingezet worden in extreme omstandigheden, is de kwaliteit belangrijk. Maar om keramische onderdelen op een conventionele manier te maken is een kostbaar proces. Additive manufacturing heeft het grote voordeel dat complexe vormen net zo snel worden geproduceerd dan eenvoudige producten. De unieke methode van bindmiddel met keramisch materiaal zorgt dat een dichtheid van 99,9 % gehaald kan worden. Bovendien is er geen noodzaak van nabewerking voor de meeste toepassingen.

Bekijk de onderstaande video over de Lithoz methode:

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op