Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Gefertec GmbH

Body

Gefertec GmbH wordt sinds 2017 door Bender AM bv vertegenwoordigt. Het innovatieve bedrijf heeft machines ontwikkelt die door middel van CMT vlamboog lastechnologie materiaal oplast. Door het laag voor laag opbouwen van het product ontstaat er een near net shape werkstuk dat nog nabewerkt moet worden. Dit kan deels op dezelfde machine worden uitgevoerd in dezelfde opspanning. 

Het bedrijf Gefertec GmbH

Gefertec GmbH is een jong bedrijf dat door groep ingenieurs in 2015 is opgericht. Vanuit Berlijn zijn zij begonnen met de ontwikkeling en productie van machines die vlamboog lassen combineren met 3-assige en later 5-assige bewegingen. De aansturing gebeurd door een CNC besturing van Siemens. De achterliggende gedachte van de Gefertec machines, is om materiaalverlies te verlagen en een product in één opspanning te vervaardigen. Daarom zijn de Gefertec machines uit te rusten met een freesinrichting. Inmiddels levert Gefertec drie modellen met bewerkingsafmetingen tot wel 1.100 x 1.400 x 1.560 mm. 

Gefertec 3DMP® technologie

De additive manufacturing methode van Gefertec wordt 3DMP Metal Printing ® genoemd. Het proces gebeurd door middel van CMT lassen waarmee het basisproduct laag voor laag wordt opgebouwd. Na het lassen heeft het product een overmaat ten opzichte van de eindmaat. Die kan door een verspanende bewerking worden nabewerkt. Omdat de machines uitgevoerd kunnen worden met een (3 of 5-assige) freesinrichting is het mogelijk het product in dezelfde opspanning na te bewerken. Wel is het goed om te noemen dat het nafrezen op een externe freesmachine efficiënter verloopt. Bovendien is het effectiever als de Gefertec machine het volgende product gaat 'printen'.

Bekijk hier het aanbod van machines van Gefertec GmbH

Gefertec voor de Nederlandse markt

De Gefertec machines zijn door hun combinatie van printen en bewerken de ideale machine voor verspanend Nederland. Rapid-prototyping krijgt een andere dimensie wanneer een prototype met een complexe vorm zo eenvoudig is te maken. Ook de gereedschappenindustrie zal in staat zijn om met enkelstuks-productie te kunnen concurreren. Het is wel raadzaam om de nabewerking van de producten te doen op een additionele freesmachine. Hiermee kan de Gefertec machine zich concentreren op het printen. Daarnaast is de snelheid en de nauwkeurigheid van een freesmachine in dit stadium nog niet haalbaar op de deze machine.

Bekijk de onderstaande video over de Gefertec technologie:

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op