Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

EOS GmbH

Body

EOS GmbH is marktleider sinds 2003 van additive manufacturing machines voor de PowderbedFusionTechnology (SLS+SLM). Vanuit het zuid-Duitse Krailling bij München, worden de hoogwaardige machines over de hele wereld verscheept. De technologie van het sinteren en smelten van kunststof en/ of metaal is gebaseerd op een concept dat in 1989 al is ontwikkeld door de oprichter van EOS. Met meer dan 1.300 medewerkers wereldwijd is EOS GmbH een vooraanstaande pionier voor industrieel 3D printen.

Het bedrijf EOS GmbH

De fabriek van Electro Optical Systems GmbH is gevestigd in Krailing ten westen van München. EOS is marktleider en de meest vooraanstaande ontwikkelaar en producent van additive manufacturing machines. De machines maken gebruik van basismateriaal in poedervorm van zowel kunststof als metaal. Het concept is al in 1989 door de oprichter, Dr. Hans Langer, van EOS GmbH ontwikkeld. Het familiebedrijf wordt nog altijd geleid door deze oprichter. EOS is de marktleider op het gebied van de Powderbed Fusion Technology sinds 2003 van zowel kunststof als metaal. Via een uitgebreid netwerk worden machines en materialen naar de eindklanten over de hele wereld gedistribueerd.

EOS machines

Na de oprichting in 1989 en de aanvankelijke vervaardiging van StereoLithografie machines, werden in 1994 de eerste machines met de  Selective Laser Sintering (SLS) technologie geïntroduceerd. Deze machine maakt gebruik van kunststof poeder en een laser voor het produceren van kunststof producten. In 1995 is de technologie zover doorontwikkeld dat de Selective Laser Melting (SLM) technologie wordt gepresenteerd. Hiermee kunnen verschillende soorten metalen worden geprint door het selectief belichten van metaalpoeder. De toepassingen van 3D geprinte onderdelen worden steeds verder doorontwikkeld. Daarom is het aanbod van EOS machines zodanig uitgebreid dat er voor een grote range materialen en afmetingen, een machine is. 

Bekijk hier het aanbod van machines van EOS GmbH

Vertegenwoordiging door Bender A.M. BV

De Nederlandse markt staat steeds meer open voor AM machines. Ten opzichte van andere landen hebben we nog een inhaalslag te maken. Daarom is Bender AM bv dagelijks actief met het promoten van het industrieel 3d-printen. Door de ongekende mogelijkheden en toepassingen zullen EOS machines onmisbaar worden voor de maakindustrie in de Benelux. Met name omdat het bedrijf nog altijd gefocust is op het doorontwikkelen van de technologieën. Hierdoor kunnen wij steeds een machine aanbieden die steeds meer voordelen biedt vergeleken met de meer traditionele productiemethoden.

Bekijk de onderstaande video van EOS:

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op