Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Cooksongold Ltd.

Body

Cooksongold Ltd. is een leverancier van de juwelenindustrie. In samenwerking met EOS hebben zij een additive manufacturing machine ontwikkeld voor de productie van juwelen. Daarom heeft Bender AM bv alleen te maken met de afdeling die gaat over additive manufacturing van edelmetaal.

Meer over Cooksongold Ltd.

CooksonGold wordt officieel vertegenwoordigt in Nederland door Drijfhout Cookson, onderdeel van de Heimerle + Meulegroep. Sinds 1827 staat de naam “Drijfhout” garant voor vertrouwen en kwaliteit in de Nederlandse edelmetaal branche. Daarmee behoort Drijfhout tot één van de oudste bedrijven op het gebied van het recyclen van edelmetaal. Bij hen vindt u meer dan 185 jaar ervaring en deskundigheid in alles wat te maken heeft met edelmetaal.

Samenwerking met EOS

EOS heeft in samenwerking met Cooksongold de M80 machine ontwikkelt. Cooksongold Ltd. heeft namelijk ervaring met de productie van edelmetalen producten. Terwijl EOS de marktleider is op het gebied van Selective Laser Melting machines. Al van oudsher worden er juwelen op maat gemaakt voor een bepaalde doelgroep. De Precious M80 machine is revolutionair omdat een persoonlijk sieraad nu kan worden geprint. Een CAD/CAM model van het ontwerp is voldoende om direct het sieraad te produceren.

Bekijk hier de Precious M80 machine

In de onderstaande video ziet u het resultaat van de samenwerking tussen EOS en Cooksongold Ltd:

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op