Contact met verkoop Wilt u gaan 3D printen? Neem contact op

3D-MicroPrint GmbH

Body

3D-MicroPrint GmbH is gespecialiseerd in de productie van micro-metaalonderdelen door het 3D Micro Laser Sinteren en de verkoop van de bijbehorende machines.  Deze machines worden vooral ingezet wanneer er een hoge nauwkeurigheid wordt verwacht. Daarbij zijn de Additive Manufacturing machines uitermate geschikt voor producten met miniscule afmetingen. 

Het bedrijf 3D-MicroPrint GmbH

3D MicroPrint GmbH.png

Het bedrijf is opgericht in 2013 in Chemnitz (Duitsland) als gevolg van een samenwerking tussen EOS GmbH en 3D-Micromac AG. Experts van beide bedrijven werken al sinds 2006 met een uitzonderlijke pioniersgeest op het gebied van de ontwikkeling van het 3D Micro Laser Sinter proces. Klanteisen voor micro-metalen onderdelen zijn daarbij de inspiratie. Dankzij de poederbed-laser-productietechnologie kunnen kwaliteit en kosten worden geoptimaliseerd. Tegelijkertijd wordt de functionaliteit van de specifieke producten van onze klanten uitgebreid. De afgelopen jaren is de 3D Micro Laser Sintering technologie verbeterd door middel van tal van klantspecifieke ontwikkelingsprojecten. Veel machines hebben hun weg al gevonden naar klanten op het gebied van de medische-, de ruimtevaart en de halfgeleiderindustrie.

De toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van 3D-MicroPrint ten opzichte van bijvoorbeeld EOS, bestaat voornamelijk uit de hoge nauwkeurigheid en minuscule afmetingen die mogelijk zijn. Het is weliswaar in principe dezelfde technologie als die van EOS, echter nu is het maximale totale bouwvolume slechts 60x60x30 mm, is de laserspot slechts 30 μm, de laagdikte 5 μm, de minimale wandikte 15 μm en de oppervlakteruwheid/ Ra-waarde 2 μm. Omdat hiervoor ook de fijnst denkbare poederkwaliteit nodig is het veiligheidsrisico ook groter. Vandaar dat met bij deze machine, middels een sluisconstructie, voorkomt dat men met het poeder in contact kan komen. Bovendien wordt met deze machines uitsluitend onder argon atmosfeer gewerkt en men kan dus niet kiezen tussen stikstof en argon zoals bij EOS.

Portfolio

Het product en service portfolio omvat de volgende zaken.

  • (Her)ontwerp, engineering en materiaal advies tijdens de applicatie ontwikkeling. 
  • Haalbaarheidsstudies en functionele modellen van klant componenten 
  • Contract manufacturing van serie onderdelen 
  • Materiaalontwikkeling volgens de eisen van de klant 
  • Verkoop van eigen laboratorium-en productiesystemen voor 3D Micro Laser Sintering 
  • Technologische ondersteuning en procesontwikkeling voor klantspecifieke 3D-micro laser sintering systemen 

Bekijk hier het aanbod van machines van 3D-MicroPrint GmbH

Waarom 3D-MicroPrint GmbH

3D MicroPrint GmbH biedt oplossingen voor de industriële fabricage van zeer nauwkeurige additieve 3D-MicroPrint onderdelen. Op basis van eigen ervaring met additive manufacturing hebben ze zelf machines ontwikkeld. Het basismodel is de DMP50 GP, deze machine is al sinds 2013 operationeel voor zowel industriële en R&D toepassingen. De nieuwste generatie machines zijn van de DMP60 en DMP70 serie. Deze modellen hebben ieder unieke specificaties, speciaal ontwikkeld op basis van klantvragen. 

DMP_7X_2019-Aug_44.jpg

Wilt u meer informatie?
Neem contact met ons op!

Neem contact op